Om Pernilla Carlsson

Pernilla Carlsson föddes 1971. Hon bor och är verksam i Malsjö, 3 mil utanför Karlstad.

Pernilla finner den mesta av inspirationen i den värmländska naturen och skapar utifrån det sina målningar med lätt abstrakt touch och en trolsk känsla. Hon är fri och intuitiv i sitt skapande, redskapen är allt från penslar, fingrar, ståltråd, kniv etc för att skapa en personlig prägel på sitt uttryck. Hennes förhoppning är att få betraktaren känna en rogivande och behaglig känsla, att kunna landa och för en stund låta tanken och känslan få vila i något fridfullt.

Pernilla har deltagit i flera jurybedömda och även internationella utställningar i bl.a Cannes och Frankrike. I september -22 ska hon ställa ut i Luxemburg och juni 2023 väntar även Monaco.

Tillsammans med tre andra yrkesverksamma konstnärer driver hon konstgalleriet "Hammarö Art Gallery" som öppnades april 2021.

"Konsten innebär för mej en enorm avkoppling och meditativ känsla som skapar en balans mellan mitt yttre och inre. I konstens förtrollade värld hittar jag tillbaka till tryggheten, balansen och styrkan i mej själv. Att lyssna inåt har blivit min kompass i livet."